طريقة عمل البطاطا بالبشاميل بالصور
طريقة عمل البطاطا بالبشاميل بالصور
البطاطا بالبشاميل من الحلويات السهله والمحبوبة والمغذية للاطفال لذا سنقدمها لكم بخطواط بسيطه :
اولا المقادير :
_ كيلو ونصف بطاطا
_ كيلو لبن
_ 7 معالق دقيق
_ معلقة سمنه
_ كوب صغير سيرب
_ 3 معالق جوز الهند ( حسب الرغبة)
_ نصف كوب سكر (حسب الرغبة)
_ كيس فانيليا
_ كوب ماء
نيجي بقي للطريقة:
_ اول حاجة : نقطع البطاطا دواير ونسلقها نصف سليق ونقطعها مكعبات صغيره او متوسطة
_تاني حاجة :نعمل البشاميل بالطرق العادية اوبالطريقة الخفيفة اللي هي بتجيبي اللبن وعليه كوب الماء في حلة وعليه الدقيق والفانليا والسكر ومعلقة سمنه وتقلبيهم كويس بالمضرب السلك وتحطيهم علي النار حتي الغليان وظبطي بقي السمك والسكر بتاعك لو تخين زياده ممكن تحطي لبن او ماية لو خفيف سبيه علي النار شويه وهو هيتقل مع التقليب المستمر طبعا .
ودي صوره البشاميل والبطاطا جهزين لصنية الفرن
_ تالت حاجه : هنجيب صنية مقاس كبير وندهنها سمنه ونحط نص البشاميل ونرص فوقه قطع البطاطا بالتساوي وممكن نرش شوية جوز الهند ذي الصوره كده
وبعد كده نحط باقي البشاميل فوق ونغطي كل البطاطا بالبشاميل ونحط فوقها السيرب طبعا بالكمية اللي تعجبك يعني الكمية دي حطيلها كوي سيرب حوالي 200 ميلي وكانت كويسة
ودا شكلها قبل الفرن
توضع علي الرف السفلي نص ساعة علي نار متوسطة وتنقل للرف العلوي حتي تاخذ اللون المطلوب
ودا شكلها لما طلعت من الفرن
وده بعد ما رشينا عليها جوز الهند
ملحوظة :
وهي في الفرن ممكن تفور شوية دا عادي ولو حطيتي للبشاميل معلقة صغيره بيكنج بودر بتفور اكتر بس انا مش بحط
وبتخرج من الفرن لما بتلون من فوق وتحت وبتكون لسه طرية دا عادي بتجمد بعد كده
ممكن تتاكل سخنه او بارده بس للاسف مش هينفع تتقطع غير لما تبرد كويس .
وبالف هنا.
طريقة عمل البطاطا بالبشاميل بالصور
البطاطا بالبشاميل من الحلويات السهله والمحبوبة والمغذية للاطفال لذا سنقدمها لكم بخطواط بسيطه :
اولا المقادير :
_ كيلو ونصف بطاطا
_ كيلو لبن
_ 7 معالق دقيق
_ معلقة سمنه
_ كوب صغير سيرب
_ 3 معالق جوز الهند ( حسب الرغبة)
_ نصف كوب سكر (حسب الرغبة)
_ كيس فانيليا
_ كوب ماء
نيجي بقي للطريقة:
_ اول حاجة : نقطع البطاطا دواير ونسلقها نصف سليق ونقطعها مكعبات صغيره او متوسطة
_تاني حاجة :نعمل البشاميل بالطرق العادية اوبالطريقة الخفيفة اللي هي بتجيبي اللبن وعليه كوب الماء في حلة وعليه الدقيق والفانليا والسكر ومعلقة سمنه وتقلبيهم كويس بالمضرب السلك وتحطيهم علي النار حتي الغليان وظبطي بقي السمك والسكر بتاعك لو تخين زياده ممكن تحطي لبن او ماية لو خفيف سبيه علي النار شويه وهو هيتقل مع التقليب المستمر طبعا .
ودي صوره البشاميل والبطاطا جهزين لصنية الفرن
_ تالت حاجه : هنجيب صنية مقاس كبير وندهنها سمنه ونحط نص البشاميل ونرص فوقه قطع البطاطا بالتساوي وممكن نرش شوية جوز الهند ذي الصوره كده
وبعد كده نحط باقي البشاميل فوق ونغطي كل البطاطا بالبشاميل ونحط فوقها السيرب طبعا بالكمية اللي تعجبك يعني الكمية دي حطيلها كوي سيرب حوالي 200 ميلي وكانت كويسة
ودا شكلها قبل الفرن
توضع علي الرف السفلي نص ساعة علي نار متوسطة وتنقل للرف العلوي حتي تاخذ اللون المطلوب
ودا شكلها لما طلعت من الفرن
وده بعد ما رشينا عليها جوز الهند
ملحوظة :
وهي في الفرن ممكن تفور شوية دا عادي ولو حطيتي للبشاميل معلقة صغيره بيكنج بودر بتفور اكتر بس انا مش بحط
وبتخرج من الفرن لما بتلون من فوق وتحت وبتكون لسه طرية دا عادي بتجمد بعد كده
ممكن تتاكل سخنه او بارده بس للاسف مش هينفع تتقطع غير لما تبرد كويس .
وبالف هنا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق