
16/09/2017
بورما.....وقائع تاريخيه ........ ومجازر حققيقيه

نصائح مهمة في تربية الاطفال (ولادي حبايبي)

💞 نصائح مهمة في تربيةالاطفال( ولادي حبايبي)👦🏻👧🏻
❤️ تعاملي مع طفلك كما لو كنت تتعاملي مع صديقتك الحميمة❤️
=
🔺من انجح الطرق التربويه الفعالة معاملة ابنك كانه صديقك!!
فكرى فيما تفعليه مع صديقتك الانتيم ولا تترددي في فعله لابنك.😉
🔺اجعلي بينكم اسرار متبادلة لا يعلم احدا عنها شئ. خذي برأيه في بعض المواقف التي تخصك مثل رأيه في الملابس التي تودين شرائها او ايشارب او شنطة....الخ.
🔺اخرجي برفقته تحدثا معا واضحكا معا .احكي له عن مشاكلك واختارى البسيط منها.😅
🔺اخبريه بحبك .اخبريه انك ترتاحي لوجودك برفقته. اخبريه بسعادتك لكونه ابنك .😍
🎀 ولادك يا ماما محتاجين يحسوا بحبك.
💞 نصائح مهمة في تربية الاطفال (ولادي حبايبي)👦🏻👧🏻
❤️قدمي ابنك حبيبك لاصدقائك واقاربك ❤️
🔺تكثر اللقاءات العائلية والتجمعات مع الاصدقاء .ولكن ماذا تفعلين مع اولادك اثناء دخولكم اللقاء؟؟؟؟
هل تمشي بمفردك وتتركي اولادك بمفردهم؟ هل تكوني مصاحبة لاولادك؟
🔺امشي مع اولادك عند دخولكم اي لقاء او تجمع.واخبري الجميع بكل فخر ،فلان ابني👦🏻 ،فلانة بنتي👧🏻.
ثم ابدأي بتعريفهم علي الناس. طنط فلانه بنت خالتي. عمو فلان ابن عمي .....وهكذا
🔺حينها سيشعر ابنك بحبك له. وبأهميته عندك وسيشعر بمدي فخرك به .وستقوي العلاقه بينكما.
🔺سيحب ابنك التجمعات العائلية وسيشعر بأهمية صلة الرحم .لأنها ارتبطت عنده في عقله اللاواعي بالسعادة والشعور بالحب والإهتمام. فسيقبل تلقائيا عليها.
🎀 ولادك يا ماما محتاجين يحسوا بحبك
منقول
15/09/2017
طريقة عمل الصن بايتس للمدارس

اكلات المدارس كمان "الصن بايتس"
طبعا كلنا او على الاقل معظمنا بيحبه انا عندى طرقتين اولهم تجيبى عش فينو وتقطعيه رفيع وهاتى الخلاط حطى فيه نص كوب زيت وتوم وملح وزعتر لو تحبى واضربيهم فى الخلاط كويس وانزالى على العيش حبة صغيرين على كل واحدة وممكن كمان تحطى جبنة عليها وداخليها الفرن او تعمليها بالطريقة دى .
المقادير:
5 كوبايات دقيق
كوبيتين ميه دفيه
قطعه خميرة بيرة أو معلقتين خميرة فورية
معلقتين كبار لبن بودرة
معلقه كبيرة سكر
نصف كوب زيت ذرة أو عباد شمس
ثوم وزعتر وخضرة
ضعي كوبين من الدقيق مع الماء والخميرة واللبن والسكر ثم تترك إلى أن تتخمر
يضاف لها بقية الدقيق مع الزيت والزعتر والثوم والخضرة وتعجن جيدًا
قسميها إلى كرات متوسطة ثم افرديها على اسطوانة مثل الخبز الفينو وقطعيها شرائح رفيعة ورصيها في صينية مدهونة بزيت أو عليها ورق خبز وضعيها في فرن متوسط الحرارة والف هنا
اسرار وتكات نجاح البسبوسة
أسرار وتكات_نجاح_البسبوسة



.
بنات كتير بتعمل حلويات جميلة .. بس تقولك انا عقدتي البسبوسة

ليه بقا ؟ لان في اساسيات لنجاح البسبوسة متعرفهاش طبعا

.
صحيح الأول .. هي ليه اسمها #بسبوسة


لان طريقة عملها بتحتاج «البس»


أي بس الدقيق بالسمن حتى يمتزجا تماما،
وأول حد اشتهر بصنعها هم العثمانيون.
هقولك على التكات و الأسرار الخاصة علشان تحضري بسبوسة طريه زي الجاهزة بالظبط
⏬
اولاً .. لازم تشتري دقيق السمولينا (#السميد) بدون اي اضافات و يكون نوعه كويس ومضمون , #والزبادي يفضل يكون بلدي #والسمنة تكون فلاحي
.
.. دقيق السمولينا بيحتوي على مادة #الجلوتين مع تكرار التقليب بتنشط المادة دى و تخلي البسبوسة تنشف منك.
فيجب مراعاه تقليل التقليب للحصول على بسبوسة طريه
والمادة دي بتتفاعل مع اللبن او الزبادي وتخلي البسبوسة تنشف .. عشان كده بنضيف الزبادى اخر حاجة وع الفرن السخنة ع طول
👍🏼
.. بيتم خلط دقيق السمولينا مع السمنة واهم حاجة لازم تكون سمنة بلدي ودافية و بسيهم باليد ببطء خفيف وبيتم تغليف دقيق السمولينا جيداً لمنع تفاعله مع المواد الباقية
.
رشة البيكنج بودر بتخلي البسبوسة تشرب الشربات بسرعة
.
سر المحلات بقى .. رشة الملح مع السميد .. بيخليها روووعة
❤
.
جوز الهند يكون ربع كمية الدقيق (يعني لو ٢ كوب سميد .. يبقى ربع كوب جوزهند)
ملعقة العسل الجلوكوز او عسل النحل او الشربات التقيل مع السمنة الدافية .. تخليها تمضغ وتبقى ماسكة نفسها
.
الشربات .. ودي اهم نقطة علشان بتحير ناس كتير لازم يكون الشربات (كوب سكر مع كوب ماء)
يتم وضعه على النار حتي الغليان و بعدين ضيفي عصرة نص ليمونه مع معلقة سمن بلدي واطفي
.وبيتم اضافتة على البسبوسة فور خروجها من الفرن و بعد كده بيتم تغطية البسبوسة جيدا للحصول على بسبوسة طرية (ال 2 سخن)
وتخليها جوه الفرن المطفيه
.
دهان الصينية بالطحينة بيديها لون جميل وتطلع قطع متماسكة
👏🏼
.
بيتم ادخال البسبوسة على درجة حرارة 220 عشر دقائق .. وبعدين 200 لمدة ثلث ساعة حتى الحصول على اللون الذهبي
.
قوام البسبوسة لازم يكون سميك و ليس خفيف
.
تتحط ف صينية منخفضة الجوانب ..
😋
.
دي بقي تكه ليكي .. لما تلاقي البسبوسة شربت الشربات كويس يبقي اعرفي انها نجحت و هتكون احلى بسبوسة من ايدك
.
ودي مقادير مظبوطة للبسبوسة
⏬
نص كيلو سميد
رشة ملح .. رشة بيكنج بودر
نص كوب جوز هند
نص كوب سكر
نص كوب سمن بلدي دافئ
٢ ملعقة عسل جلوكوز
تلتين كوب لبن دافئ
.
تبسي السمن مع المكونات الجافة بالراحة .. وبعدين تدوبي العسل ف اللبن وتنزلي ع السميد وتقلبي بالملعقة بحنية جدا
تحطيها ف صينية مقاس ٣٠ مدهونة
وع الفرن السخنة فورا
اول متطلع تسقيها بشربات سخن (2 كوب سكر .. 2 كوب ماء)
وتغطي وتدخلي الفرن المطفيه .
منقول ........

اولاً .. لازم تشتري دقيق السمولينا (#السميد) بدون اي اضافات و يكون نوعه كويس ومضمون , #والزبادي يفضل يكون بلدي #والسمنة تكون فلاحي
.
.. دقيق السمولينا بيحتوي على مادة #الجلوتين مع تكرار التقليب بتنشط المادة دى و تخلي البسبوسة تنشف منك.
فيجب مراعاه تقليل التقليب للحصول على بسبوسة طريه
والمادة دي بتتفاعل مع اللبن او الزبادي وتخلي البسبوسة تنشف .. عشان كده بنضيف الزبادى اخر حاجة وع الفرن السخنة ع طول

.. بيتم خلط دقيق السمولينا مع السمنة واهم حاجة لازم تكون سمنة بلدي ودافية و بسيهم باليد ببطء خفيف وبيتم تغليف دقيق السمولينا جيداً لمنع تفاعله مع المواد الباقية
.
رشة البيكنج بودر بتخلي البسبوسة تشرب الشربات بسرعة
.
سر المحلات بقى .. رشة الملح مع السميد .. بيخليها روووعة

.
جوز الهند يكون ربع كمية الدقيق (يعني لو ٢ كوب سميد .. يبقى ربع كوب جوزهند)
ملعقة العسل الجلوكوز او عسل النحل او الشربات التقيل مع السمنة الدافية .. تخليها تمضغ وتبقى ماسكة نفسها
.
الشربات .. ودي اهم نقطة علشان بتحير ناس كتير لازم يكون الشربات (كوب سكر مع كوب ماء)
يتم وضعه على النار حتي الغليان و بعدين ضيفي عصرة نص ليمونه مع معلقة سمن بلدي واطفي
.وبيتم اضافتة على البسبوسة فور خروجها من الفرن و بعد كده بيتم تغطية البسبوسة جيدا للحصول على بسبوسة طرية (ال 2 سخن)
وتخليها جوه الفرن المطفيه
.
دهان الصينية بالطحينة بيديها لون جميل وتطلع قطع متماسكة

.
بيتم ادخال البسبوسة على درجة حرارة 220 عشر دقائق .. وبعدين 200 لمدة ثلث ساعة حتى الحصول على اللون الذهبي
.
قوام البسبوسة لازم يكون سميك و ليس خفيف
.
تتحط ف صينية منخفضة الجوانب ..

.
دي بقي تكه ليكي .. لما تلاقي البسبوسة شربت الشربات كويس يبقي اعرفي انها نجحت و هتكون احلى بسبوسة من ايدك
.
ودي مقادير مظبوطة للبسبوسة

نص كيلو سميد
رشة ملح .. رشة بيكنج بودر
نص كوب جوز هند
نص كوب سكر
نص كوب سمن بلدي دافئ
٢ ملعقة عسل جلوكوز
تلتين كوب لبن دافئ
.
تبسي السمن مع المكونات الجافة بالراحة .. وبعدين تدوبي العسل ف اللبن وتنزلي ع السميد وتقلبي بالملعقة بحنية جدا
تحطيها ف صينية مقاس ٣٠ مدهونة
وع الفرن السخنة فورا
اول متطلع تسقيها بشربات سخن (2 كوب سكر .. 2 كوب ماء)
وتغطي وتدخلي الفرن المطفيه .
منقول ........
14/09/2017
قواعد الدلع الثلاثون
♦ *ﻗﻮﺍﻋﺪ ﺍﻟﺪﻟﻊ ﺍﻟﺜﻼﺛﻮﻥ*
♦





ﺍﻭ ﺍﻟﻮﺭﺩﻱ ﺍﻟﻔﺎﻗﻊ * ﻓﻮﺷﻴﺎ *



ﺍﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﻟﻠﻀﻴﻮﻑ ﻭﻃﻮﻝ ﻣﺎﻧﺎﻱ ﻓﺒﻴﺘﻚ ﻣﻠﻄﻲ












ﺣﻄﻲ ﻣﺎﻧﻜﻴﻴﺮ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﻭﻗﺸﺮﻱ ﻛﻞ ﺻﻼﻩ.






ﺑﺎﻟﻜﻼﻡ


ﻋﺸﺎﻥ ﺗﺠﻴﺐ ﻣﻦ ﺍﻻﺧﺮ ﻭﺑﺼﻲ ﺑﻌﻴﻦ ﻭﻧﺺ ﺍﻟﻨﻈﺮﻩ ﺍﻟﺴﻬﻮﻛﺎﺗﻴﻪ
ﺍﻟﻤﺘﻤﻨﻴﻪ

























































































💜 30 ) ﺍﻋﺘﻤﺪﻱ ﻛﻠﻤﻪ ﻳﺢ ﺍﺡ ﺍﻭﺑﺲ
🙊 ﻭﺑﻼﺵ ﻳﺎﺩﻱ ﺍﻟﻨﻴﻠﻪ ﻭﻛﺎﻧﺖ ﻟﻴﻠﻪ ﺳﻮﺩﺍ
🤕ﻭﺍﻟﻠﻪ ﻳﺨﺮﺑﻴﺖ ﺍﻟﻠﻲ ﺟﺎﺑﻜﻮ ﻭﻛﺎﻧﺖ ﻟﻴﻠﻪ ﻛﺤﻞ ﺳﺎﻋﺖ ﻣﺎﺗﺠﻮﺯﺕ
😱 ﻭﺟﻤﻌﻲ ﺑﺮﻃﻤﻨﺎﺕ
🛢ﺍﻟﺒﻴﺖ ﺍﻋﻤﻠﻲ ﻧﻔﺴﻚ ﻣﺒﺘﻌﺮﻓﻴﺶ ﺗﻔﺘﺤﻴﻬﺎ ﻭﻫﻮ ﺍﻟﺴﻮﺑﺮ
💪🏻ﺍﻟﻠﻲ ﻓﺘﺤﻬﺎﻟﻚ ﻭﺍﺑﻘﻲ ﺍﺷﻜﺮﻱ ﻋﻀﻼﺕ ﺍﻳﺪﻭ ﺍﻟﻠﻲ ﺳﺎﻋﺪﺗﻚ ﺑﻄﺮﻳﻘتك
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)